10 Идеи за детски подаръци за Коледа

10 Идеи за детски подаръци за Коледа

Един от най-чаканите периоди през годината за децата са коледните и новогодишни празници. Малки и големи чакат Добрия старец да им донесе най-желания подарък, а ние добре знаем, че трябва да му помогнем за да направи децата щастливи и да им донесе усмивки. Пазаруването по Коледа е вълнуващо за родителите, но понякога са им необходими жокери както от самите деца, така и от експерти в детските подаръци като Молив.BG, които да им помогнат в избора на такъв.

Без да губим време – ще Ви дадем няколко полезни идеи и категории подаръци, които са подходящи за празниците:

1. Дървени играчки – подходящи са обикновено за по-малките деца – дървени кубчета, дървени пъзели и конструктори. Предпочитани са от родителите, най-вече заради това, че са направени от естествени материали, достъпни са, но същото време са достатъчно забавни и стимулират креативността в детето.

2. Детски превозни средства – разбира се, този подарък ще се използва чак през по-топлите дни от годината, но това не бива да ви спира. Особено за момчетата, които искат да управляват свой джип или автомобил, както татко го прави…

3. Екшън фигури за момчетата и кукли за момичетата – винаги на мода, тези играчки за учудване на родителите, могат да забавляват децата доста продължително време и да станат верни приятели на детето.

4. Колички, влакчета, лодки, самолети и дронове – всичко, което се движи, лети или плува – разнообразието е доста голямо. От тази категория може да подарявате всеки път играчки и на детето никога няма да му омръзне да си играе с тях.

5. Интерактивни играчки – роботи, говорещи домашни любимци и кукли – особено са модерни в последните години, през които технологиите се развиха и дадоха възможност за използване в детските играчки, които стават по-умни и по-интелигентни.

6. Конструктори, мозайки, пъзели и креативни играчки – те не само развиват креативността, а могат да включат и родителите в детската игра, така че цялото семейство да се забавлява часове наред. Ранообразието е изключетилно голямо – от вездесъщото Lego, през метални конструктори, пъзели с най-различна сложност и брой части до креативни комплекти – направи си сам, пластелини, рисувателни и приложни сетове и др.

7. Кухни и обзавеждане – за момичетата. Всичко, което прави мама, може да се прави и от най-малките – тук асортиментът обхваща почти всички уреди – перални, печки, прахосмукачки, миксери, цели кухни, машини за захарен памук, ютии, къщички и какво ли още не…

8. Професии и инструменти – играчки за бъдещите доктори, монтьори, полицаи, готвачи, зъболекари и прочие. Тези играчки ще Ви покажат афинитета на детето, а може би и бъдещата му професия. Едно от най-любимите неща на децата са да приличат и да правят неща като възрастните.

9. Настолни игри и Образователни игри – отново подаръци, които събират цялото семейство и показват, кой е по-по-най! От познатите „Не се сърди човече“ и „Монополи“, игри с карти, въпроси, шах, дама, домино, дженга и други подобни. Тук също може лесно да направите избор, защото вариантите са толкова много, че да не ги повтаряте цяла година. Един от най-лесните начини да научиш нещо е докато играеш. Тези игри са особено подходящи за по-големи деца – от 6 до 12 години и освен, че ще забавляват отново цялото семейство – те ще научат зецата на полезни факти. Разнообразието от микроскопи, телескопи, интерактивни игри на света, глобуси, игри с експерименти, електротехнически комплекти, комплекти за отглеждане на растения и много други.

10. Спортни стоки – колела, тротинетки, топки, спортни екипи, ролери, скейтборди и др. Подаръци, които се помнят цял живот – първото колело, първия скейтборд или първата топка. Неизчерпаем източник на идеи има и в таи категория.

Разбира се, съвсем не сме изчерпали възможните подаръци с тези 10 идеи по-горе. Винаги може да добавите и нови дрешки към всеки от подаръците по-горе. Може да подарите и нещо за училище – нова раница или чанта. Няма да крием, че е по-добре да заложите на горните 10, но в крайна сметка, вие като родители знаете най-добре, какво да подарите на своите деца. А ако Ви трябва помощник – посетете детски онлайн магазин Молив.BG, където може да намерите всичко по-горе и да подарите усмивка за празника!

Весели празници!