4 признака, че килимите ни имат нужда от машинно пране

4 признака, че килимите ни имат нужда от машинно пране

Защо да е трудно, когато има по-лесен начин

Поддръжката на чист дом, особено при наличието на малки деца, е доста трудна задача. Но има лесен начин за постигане на желаните ефекти, и те минават през машинно пране на килими.

За да придобиете по-добра представа, ще мине през 4те признака за това, че вашите килими имат нужда от точно тази услуга – следете списъка за вашите признаци.

  • Неравномерно замърсяване

Няма килим, който да се замърсява равномерно, което означава че някои места ще са по-чисти от другите. Това не никак приятно, а цветовата разлика може да бъде меко казан неприятна.

Натоварването на косъма на един килим в едно място повече от друго, създава слаби места, зони на протриваме, подбиване на мръсотия и като цяло място за неприятности. Машинното пране на килими се грижи за равномерното изпиране на всякакъв размер килим, без излишен стрес за дори най-крехките творения.

  • Трудни за премахване петна

В домакинството се ползват всякакви неща, от бои за коса, до храна, вино, а да не говорим за мръсотията, която се внася отвън. Това може да създаде места с трудни за премахване петна, което да изглежда грозно и да покани нежелани бактерии, миризми и дори да доведе до перманентно обезцветяване на багрите.

  • Има дълъг косъм и трудно съхне

Съхненето на един килим може да отнеме дни дори в най-благоприятните климатични условия, за това и прането през зимата е немислимо. Важното нещо при едно пране на килими, е след това те да бъдат изсушени равномерно и навременно, иначе е възможно привличането на мухъл, които да обезцвети и нарани самият килим.

Машинното пране предлага силна и ефикасна центрофуга, която премахва голяма част от влагата, след което килима минава през топла стая, докато достигне 100% сухота.

  • Килима е голям

Размера на килима може да го направи доста добър като подова настилка, но в момента, в които стане въпрос за неговото пране, това предимство се превръща в недостатък. Големият размер на един означава, че когато се намокри ще стане тежък, а и без това е труден за местене.

Размера означава, че и е отнема дълго време за съхнене, а дори не сме отворили темата за самото пране, нужните ресурси и това колкото много време ще отнеме да се получи.

За това имате нужда от професионалните услуги на TeamClean.bg, които специализират във всякакъв вид килими, без ограничени в размера, възрастта, качеството или дори сезона.