Как да изберем подходящи материи за детски дрехи?

Как да изберем подходящи материи за детски дрехи?

Изборът на материи за детски дрехи не е лесна задача. Често подведени от красивите картинки или цветните детайли се впускаме в избор на дрехи, които са много привлекателни за окото, а в последствие разбираме, че материите дразнят детето ни. Важно е да пазарувате от проверени търговци, които да гарантират качеството на дрехите, а също така и да четете внимателно етикетите.

Идеалната дреха?
Идеалните дрехи за деца съществуват и това обикновено са дрехите, които са много комфортни, много удобни за всякакви активности, а за майките това са дрехите, които се перат лесно, не остават петна и ако може да не се гладят, би било идеално. С всички тези изисквания не може да се направи компромис, особено с материите.
За по-малките членове на вашето семейство задължително дрехите трябва да са изработени от хипоалергенни материи, които да не образуват никакво дразнене по кожата, да бъдат еластични и леки. Тези материи през зимата запазват топлината и малчуганите се чувстват комфортно да ги носят. Съветът ни е да избирате качествени материи, които в пряк контакт с кожата да носят уют и мекота. Обикновено това е материалът памук, най-често употребяван и предпочитан.
Ако обаче, сте решили, че вашата принцеса трябва да носи повече рокли или имате специален повод за ново облекло, заложете на вискоза, защото тя е удобна и изсъхва много бързо. Тази материя е много подходяща и за избора на якета.
Естествено, че не трябва да се ограничавате само до ествените материали, като памук и вълна, както и лен, но е хубаво да присъстват повече дрехи с тези материи в гардероба на вашето дете. Ще сте сигурни, че няма да се появят алергии и други дразнения, които да спрат пътуването ви или играта на детето в детската градина, например.
Дрехите от лен за много подходящи за лятото, както за големи, така и за малки, защото държат хладно, а и са много удобни за носене у дома, и навън. Лошото е, че не са сред предпочитаните, когато става дума за гладене. Ленът се мачка изключително много и се глади доста трудно, но пък има антибактериални свойства. Коприната също е от рода на естествените материи, но се използва много рядко и не присъства в детските дрехи, заради доста по-скъпата си цена. Но пък е материя, която е предпочитана от по-големите, заради мекотата си и лекотата, с която обгръща тялото.

Важно е да се запознаете с материите, които да обгръщат детето ви с мекота и уют, да му позволяват да се движи свободно и да не го спират от ежедневието му. Материите трябва да са достатъчно безопасни и при евентуални алергии, затова естествените материи са сред предпочитаните, както за големи, така и за малки.
Изборът на дрехи може да е сложен от към материи, но е забавно да се съчетават различни цветове, да виждате усмивките на детето си и да комбинирате материи и детайли. Направете правилния избор, естествените материи ще ви дадат спокойствието, че вашето дете ще се чувства комфортно и ще може да усети удобството на меките дрехи.