Как да изберете часовник, който съответства на вашето облекло

Как да изберете часовник, който съответства на вашето облекло

Докато носенето на часовници е вечна класика, трябва да внимавате как той съвпада с вашия гардероб, за да избегнете несъответствие, тъй като това носи отрицателно послание. Но откъде да започнете?

Ако това е причина за безпокойство у вас, не се притеснявайте, тъй като винаги има часовници, които отговарят на вашето облекло. Ако искате да постигнете перфектна симетрия между вашия тоалет и ръчен часовник, ето шест полезни съвета, които трябва да поставите на място:

Изберете подходяща марка

Когато решавате кой марков часовник да купите, първо трябва да вземете предвид бюджета и стила си. Също така, не забравяйте да си купите часовник, който е качествено изработен, тъй като използва материали с изключително качество. За да потвърдите дали часовникът е оригинален, проверете серийния номер, изписан на задния капак. Освен това трябва да закупите ръчния си часовник само от реномиран търговец като Timebox.bg, за да сте сигурни, че е автентичен.

Ако сте с ограничен бюджет, отличен начин да получите истински и висококачествен часовник е като си купите преоценен или мострен модел.

Фактор в официалността на вашето облекло

Модерна визия с часовник от TimeBox.bg

Часовниците се предлагат в два вида: аналогови или цифрови. Когато избирате кой е най-подходящият за носене, трябва да вземете предвид официалността на вашето облекло. Това е от решаващо значение, тъй като дизайнът на тези часовници се различава. Затова е разумно да останете много конкретни, особено когато се обличате за събитие.

Ако се насочите към официален повод, аналоговите часовници са идеалният избор, тъй като те имат по-официален външен вид, идеално отговарящ на вашето облекло. Също така трябва да изберете часовник с кожена каишка, тъй като това изглежда по-официално от ръчните часовници с метални верижки. Освен това, трябва да изберете черна кожа, тъй като това изглежда по-официално от кафявата кожа.

За разлика от тях, цифровите часовници, които се характеризират с огромен LED цифров дисплей, имат спортен външен вид, което ги прави правилният избор, когато се отправяте към неформални или неангажиращи събития. Часовниците със златни или сребърни верижки са идеалното съчетание, когато сте облечени в елегантно облекло.

Ако искате часовник, който съвпада добре с вашите ежедневни тоалети, като тениски и дънки, вземете такъв, който има текстилни или кожени каишки.

Изберете каишките в тон с коланите и обувките ви

От решаващо значение е да се уверите, че каишката на часовника ви съвпада с обувките и колана ви. Например носенето на часовник с кафява каишка, когато носите черен колан и черни обувки, изглежда неловко. Вместо това опитайте да съобразите цветовете на часовника с колана и обувките си.

Най-добрият начин да намалите шансовете за несъответствие е чрез намиране на color wheel в гугъл, което показва цветовете, които се смесват помежду си. Имайки предвид това, можете да разберете дали каишките на вашия часовник ще съвпадат с вашето облекло.

Решете кой стил на часовника ви подхожда

Часовник от Timebox.bg

Часовниците се предлагат в много различни стилове, а правилният зависи от личните предпочитания. Наличните дизайни включват пилотен часовник, хронографски часовник, полеви часовник, часовник за гмуркане и дрес часовник.

Когато решавате кой от тези стилове да купите, трябва да вземете предвид издръжливостта, точността, технологията, практичността, размера, формата и стила на часовника. След като разберете това, ще бъде много по-лесно да откриете часовника, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Заключение

Изборът на часовник с правилния дизайн и такъв, който съответства на облеклото ви, е от съществено значение, тъй като той играе огромна роля за определяне на нивото на вашата увереност. Ако това е нещо, с което често сте се борили, четенето на тази статия ви е предоставило полезни съвети, за да сте сигурни, че часовникът, който носите, съвпада с облеклото ви.