Как да комбинирате дамските си боти през зимата?

Как да комбинирате дамските си боти през зимата?

Дамските обувки са изключително важни по време на зимния сезон, защото са един от малкото важни детайли, които се забелязват веднага. Това е така, защото облеклото под палтото преминава на по-заден план, докато самото палто и обувките са значително по-видни. Ако искате да изглеждате зашеметяващо по време на студените месеци, то е редно да знаете как да комбинирате дрехи и аксесоари.

Комбиниране с палто

Ако сте избрали да комбинирате дамски боти с палто, то е важно да обърнете внимание на няколко елемента. На първо място обърнете внимание колко дълги са ботите и ако са около прасеца се насочете към палто, което покрива таза. По този начин оптически ще успеете да издължите краката си и да направите визията си по-привлекателна. Ако ботите са по-къси и стигат до или около глезена, е редно да се насочите към палто, което да е по-дълго, като се стремете да е около колене. По този начин ще издължите прасеца и ще направите краката по-дълги, а ако изберете боти с ток, ще направите краката си още по-оформени и стегнати.

Комбиниране на дамски боти с аксесоари

Ако сте решили, че тази зима ще сте екстремно стилни, то се насочете към аксесоари, които да допълват идеално вашите дамски обувки. Уверете се, че ако сте избрали велурени обувки, имате няколко велурени елементи на чантата или шапката си. Ако сте избрали кожени елементи, то е важно да избере кожени ръкавици или кожена барета, която да допълни кожените боти. Същото важи и за цветовете. При избора на цветове се ориентирайте в подобни нюанси, които да допринесат за вашия стил и да изпъкнат.

Комбинация на боти със стил

Ако все още не сте избрали вашите нови боти, може да се насочите към любимия си магазин, но за какво да внимавате? Редно е да помислите какъв е стила ви, за да може да решите какви точно да са стиловете, които искате да съчетаете в новите си боти. Да приемем, че стилът ви е по-елегантен, тогава се насочете към по-класически моделите, които да си отиват с елегантните ви поли, рокли и панталони. Ако сте спортен тип, то тогава се насочете към равните ботуши, които ще са ви максимално удобни и ще направят дългите ви разходки или тренировки навън, много по-приятни и ефективни. Ако сте решили, че често сменяте стила си или се съобразявате със събитието, на което ще отидете, тогава се насочете към класическа спортно-елегантна обувка, която да допринесе са вашите леки изменения в стила.

Комбинация на боти с облеклото

За да може краката ви да изглеждат страхотно в новите ви боти е важно да се насочите към долнища, които са по-впити във вас. Може да заложите на дънки, клинове или чорапогащници, ако сте решили да сложите новата си пола или рокля. По-вталените долнища ще направят краката ви максимално издължени, а лекият ток на дамската бота ще оформи краката, така че да завладявате всяка градска сцена. Доверете се на собствения си избор и се наслаждавайте на процеса, защото няма по-добър диктатор на модата, от самите вас.