Vhod.expert: Идеята, която променя начина на управление на етажната собственост

Vhod.expert: Идеята, която променя начина на управление на етажната собственост

В дигиталната епоха, в която живеем, неизбежността на технологиите и иновациите прониква и в областта на управлението на жилищните сгради. Един от пионерите в тази сфера е Мартин Димов – IT експерт, който представя платформата Вход.Експерт. Идеята зад нея е ясна и амбициозна – пренасяне на управлението на сградите от традиционния подход към модерния бизнес начин на работа.

Мартин Димов създава платформата Вход.Експерт с убеждението, че ако ръководството на една сграда се приближи повече до менажирането на фирма, всички процеси ще бъдат по-ефективни и гладко функциониращи. В много случаи управлението на етажната собственост в България остава непроменено в продължение на изминалите 50 години. Често касиерите обикалят из апартаментите, събират сумите за таксите, записват ги в тетрадка или тефтер, до който имат достъп единствено те самите, а това не допринася за прозрачността на процесите.

Времето на пандемията предоставя възможност на Мартин Димов да разработи софтуер, който да улесни управлението и комуникацията, да автоматизира процесите и да стандартизира протоколите в сградата. Създаването на една цифрова платформа дава възможност на домоуправителите и касиерите да се справят по-лесно със задачите си и да отделят повече време за работа със собствениците на имоти.

Предимствата на Вход.Експерт

Вход.export предлага разнообразни модули и функционалности, които подобряват и оптимизират управлението на жилищните сгради. Един от тях е полезният модул, в който се отбелязват вноските и разходите за месеца, свързани с ремонтни дейности или поддръжа на общите части. Собствениците на жилища могат да използват различни електронни платформи като EasyPay, ePay, електронно банкиране или банкова карта, за да извършват плащанията си. Това улеснява процеса и прилага модела на плащане, който вече са свикнали да използват за сметките си за други услуги.

Друг важен модул е електронната книга на етажната собственост. Тя позволява домоуправителят да въвежда информацията електронно и автоматично променя таксите на апартаментите в зависимост от промените в състава на живеещите в тях. Това намалява възможността за човешка грешка и допринася за точността и прозрачността на финансовите процеси.

Друго предимство на Вход.Експерт е форумът, където домоуправителите могат да споделят проблеми от практиката си и да намерят общи решения. Това създава възможност за размяна на опит и знания, както и за подобряване на процесите и поддръжката на сградите.

Цена и избор на клиентите

Вход.Експерт предлага безплатна версия, при която обаче няма пълните възможности. За клиентите, които желаят да използват всички функционалности, се предлага платена версия на софтуера. Цената за стандартна такава версия е около 40 лева на месец за блокове с до 55 апартамента, като за по-малки сгради с по-малко жилища в тях, цената е по-ниска.

Изненадващо, повечето от потребителите на Вход.Експерт избират платената версия, за да могат да се възползват от всички функционалности на софтуера. Това е признак, че собствениците на имоти ценят предимствата на цифровото управление и са готови да инвестират в модерни решения.