Типове и видове на съставките, използвани в създаването на маркови парфюми

Типове и видове на съставките, използвани в създаването на маркови парфюми

Кой не обича маркови парфюми? Невероятният им аромат сякаш оставя трайни следи в съзнанието на всекиго, докоснал се до феномалните благоухания. Винаги е подходящ момент за сдобиване с някой и друг нов аромат. Знаете ли, обаче, какви видове съставки се използват при направата на уханията, които всички така силно обичаме?

Днешната статия е ориентирана към сдобиването с нова информация – винаги сме смятали, че е важно да сме запознати и да притежаваме задълбочени познания относно същността на използваните от нас продукти, както и да имаме достатъчно информация относно използваните за създаването им съставки. Само така всеки би могъл да направи своето обмислено и оправдано решение, когато избере да си закупи даден парфюм.

Голяма част от предлаганите на пазара маркови парфюми съдържат естествени и натурални съставки

Започваме днешния текст с представяне именно на този тип съставки, тъй като знаем колко голяма част от вас съзнателно избират на ежедневна база да използват продукти, характеризиращи се с максимално натурален и естествен състав.

Добрата новина е, че натурални и естествени съставки откриваме в голям асортимент от предлаганите на пазара маркови парфюми. Ако се чудите какво точно се има предвид, когато става дума за натурални съставки, то бързаме да внесем необходимата яснота – естествените съставки са всички онези суровини, които са с природен произход и които са събиране ръчно. Такива са цветята, плодовете, цитрусите, различни типове дървесина, мускус, зеленина и подправки. Сдобиваме се с техните аромати и есенции посредством различни методи на извличане на ароматите – дестилация, изпаряване, изтискване, намачкване, изцеждане.

Не малък брой маркови парфюми съдържат и синтетични съставки в съдържанието си

Рискуваме да се настроим негативно към наличието на синтетични съставки в парфюмите, ако не сме наясно какво всъщност представляват те. Синтетичните съставки са разработени и създадени в лабораторни условия, но това съвсем никак не означава, че те по някакъв начин ще навредят на кожата ви при използване на ароматите.

В редица случаи е дори по-полезно да се използват такъв тип есенции при създаването на маркови парфюми, тъй като за добива на някой видове есенции е необходим достъпът до животни. Такъв тип акорди са мускусните – в естествен вариант се използват жлезите на благородния елен, а чрез лабораторно създадените мускусни изобщо няма да ни се налага да прибягваме до аромати от животински произход. Същото важи и за амбрата – събирана естествено, се прибягва до ловуване на кашалоти. Възможно е есенцията да бъде добита в лабораторни условия и отново да се използва за създаването на прекрасни аромати.