Идеи за дома: 10 начина да промените интериора до неузнаваемост

Идеи за дома: 10 начина да промените интериора до неузнаваемост

Предлагаме Ви 10 креативни и интересни идеи за дома. „Моят дом е моята крепост“ е израз, който никога не губи своята актуалност. У дома се прибираме след тежък ден, само у дома можем наистина да се отпуснем и отпочинем пълноценно. И, разбира се, всеки иска да направи дома си специален и максимално удобен. За щастие, сега в магазините можете да намерите толкова много неща за ремонт и декорация, така че дизайнът на дома ви е ограничен само от вашето въображение. Предлагаме на вашето внимание 10 полезни и вдъхновяващи идеи за дома: те могат да помогнат за улесняване на живота, обновяване на интериора или създаване на нещо ново и лично.

ОГЛЕДАЛА В КЪЩАТА: КАК ДА НАПРАВИМ ДВОРЕЦ ОТ АПАРТАМЕНТА

Огледала в къщата
Има ли достатъчно естествена светлина в стаята? Трябва ли да коригирате формата на стаята или визуално да разширите пространството? Огледалата ще помогнат за това. Можете да поставите огледало на цялата стена, можете да поръчате гардероб с огледални врати или дори огледален таван – всичко зависи от това какъв ефект искате да постигнете. Ако поставите огледало пред прозореца, тогава малката стая веднага ще стане по-светла и просторна. Огледалата с пълна дължина разширяват таваните. Друга забавна идея е масичка за кафе или нощно шкафче с огледална повърхност; те ще придадат обем на стаята.

НЕВИДИМА ДЪСКА: ИДЕЯ ЗА УДОБЕН ЖИВОТ

Невидима дъска за гладене
Разбира се, дъската за гладене е от съществено значение във всеки дом. Но е много неудобно непрекъснато да я изваждате, да я припирате… Сега можете да забравите за дискомфорта: отдавна дизайнерите измислиха сгъваема дъска за гладене за „умен“ дом. Може да се изгради навсякъде: в малък шкаф, където ще се побере ютия и други полезни неща, в кухненски комплект и дори в огледало. Така ще спестите място и ще „раздвижите“ интериора, а гладенето ще се превърне в лесен и приятен процес.

БАЛКОН НА МЕЧТИТЕ: БЕЗ ДА ЗАГУБИМ И СМ ОТ ПЛОЩТА

Мечта балкон
Имате ли балкон? Направете го отделна стая! През пролетта, лятото и началото на есента можете да се отпуснете на балкона и да прочетете любимия си роман. Или, обратно, да работите – но на чист въздух. И колко е хубаво да се любуваш на залеза, докато седиш на лек стол с чаша с любимия си чай! Дори малка площ на балкона може да се използва ефективно: освен фотьойл и компактна масичка за кафе, можете да поставите и шкаф с книги или други полезни неща. Единствената трудност е, че е необходимо да се изолира балконът, а това изисква усилия, пари и често помощта на професионалисти. Въпреки това, дори няколко допълнителни квадратни метра могат да направят къщата по-удобна.

РАЗЛИЧНИ СТОЛОВЕ: ДА СЪЗДАДЕМ НАСТРОЕНИЕ В КУХНЯТА

Различни столове
Понякога разнообразието в интериора не само изглежда подходящо, но и не ви позволява да скучаете. Да, и хулиганска нотка във всеки стил, дори в минимализъм, няма да навреди. Но как да изберем ярки акценти, например, за кухнята? Най-лесният начин да украсите трапезарията е да съчетаете различни столове. Както цветът, така и формата могат да се различават: избраните от вас мебели може да са малко извън общия дизайн на стаята – най-важното е те да съвпадат помежду си.

„УМНО“ ЛЕГЛО: ПРИКАЗНА ИДЕЯ ЗА ДЕЦА

Умно легло
Децата растат бързо – това е факт. И особено бързо децата „израстват“ дрехи и мебели, което може да удари семейния бюджет. За да не се случи това, има много трикове и забавни мисли – включително такова трансформиращо легло. Когато е сглобен, този необичаен битов предмет е безопасно креватче за бебета с вграден скрин. Когато детето порасне, скринът може да бъде премахнат – това създава допълнително пространство. Дори когато детето се нуждае от ново място за спане, „умното легло“ няма да бъде пропиляно – с леко движение на ръката се превръща в маса.

АКЦЕНТ „ЛУКС“: ИДЕЯ ЗА ДЕКОРАЦИЯ НА СТЕНА

Лепите флорални тапети по стените? XXI век е! В днешно време идеята за акцентна стена се използва много често, когато всички стени са боядисани в един цвят, с изключение на една – тя е боядисан в ярък цвят или върху нея е залепен тапет с необичаен принт. Акцентната стена има много функции: тя ще добави индивидуалност към интериора и ще помогне да се раздели помещението на зони и да се коригира площта на пространството. Можете да се съсредоточите не върху цялата стена, а върху перваза или колоните. В допълнение, трябва да се обърне внимание на цветовата гама: студените тонове „изтласкват“ стените, а топлите, напротив, визуално намаляват пространството.

ТАПЕТ ЗА БАНЯ: ОАЗИС В ПУСТИНАТА

Тапет за баня
Банята има специален микроклимат с висока влажност и чести температурни промени. Затова мнозина, мислейки за ремонт на банята, предпочитат традиционните покрития. Опровергайте стереотипите и кажете не на скучните керамични плочки! Тапетът е модерна идея за интериора на банята. Хартията, разбира се, няма да работи, но на съвременния пазар на довършителни материали е много лесно да изберете устойчиви на влага тапети от различни цветове. Най-здравият и издръжлив вариант е тапетът от фибростъкло. И можете да изберете лепилото, което не губи свойствата си под въздействието на влага.

УЮТНИ ПРОЗОРЦИ: ИДЕЯ ЗА МЕЧТАТЕЛИ И ПРАГМАТИЦИ

Уютни первази
Има слух, че само млади романтични хора могат да седят на перваза на прозореца и да мечтаят. Не е вярно! Перваза на прозореца може лесно да се превърне в малък диван за гости; по този начин използвате пространството на дома си максимално. Тази идея за дом може да бъде реализирана не само в хола. Например в кухнята може да се превърне в продължение на плота, в спалнята – просторна маса за работа или учене, а в детската стая може да бъде кутия за играчки. Като цяло има много интересни идеи.

ИДЕЯ ЗА КОРИДОР

Идея за коридор
Първото нещо, което срещат гостите освен собственика при влизане в къщата, е антрето. Затова той трябва да направи добро впечатление и да разведри настроението още от самото начало. Но какво, ако коридорът е твърде тесен и малък? Интересно и много полезно нещо за дома са окачените мебели. Гардероби и скринове буквално ще „витаят“ във въздуха, което визуално ще разшири малкото пространството. И можете да поставите обувките под мебелите. Също така, не забравяйте за правилното разположение на огледалата.

ТАВАН В КЪЩА: СЪЗДАВАНЕ НА ДЕТСКА МЕЧТА

Таванското помещение може да бъде не само тъмен склад на неща, които са били покрити с веков прах, но и място за разговори, вдъхновение и забавление! За да направите жилище на таванско помещение, са необходими както високи разходи, така и трудоемки строителни работи: трябва да направите прозорци, да изолирате стаята, да вземете довършителни материали … Но в резултат ще имате друга стая, в която можете да уредите допълнителна спалня, кабинет, билярдна стая, бар или собствено мини кино. Страхотна идея за селска къща и лятна вила.