17 стилни и практични идеи за съхранение на обувки

17 стилни и практични идеи за съхранение на обувки

Есента е в разгара си, което означава, че е крайно време да премахнете всички летни обувки от коридора. Ако сте натрупали много сандали, балетки, обувки и няма достатъчно място за съхранение, тогава трябва да обърнете внимание на 17 практични идеи, които ще помогнат на всеки чифт да намери своето място.

Стъклен шкаф

Най-красивите чифтове обувки и сандали могат да бъдат поставени в бюфет, витрина или на стелаж със стъклени врати. Шкаф за обувки от този тип може да се постави в коридора, хола и дори спалнята, така че любимите ви обувки да радват окото, независимо от сезона.

Корнизи

Ярки висококачествени обувки в добро състояние могат да бъдат фиксирани върху корнизите, прикрепени към една от стените на коридора или спалнята. Такава система ще позволи не само да реши въпроса за съхранението на обувки, но и да ги превърне в интериорна декорация.

Стълби

Конвенционалните дървени стълби са идеални за закрепване на обувки с токчета, докато маратонките и ботушите могат да бъдат поставени на ниски дървени стълби.

Закачалки

Леките обувки като джапанки, сандали, маратонки и балерини могат да се съхраняват окачени на куки или на самоделни телени закачалки.

Кутии с „прозорци“

За да намерите лесно точния чифт, съхранявайте обувките си в кутии с прозрачни стени. Тези кутии могат да бъдат опаковани в килер или поставени на видно място на рафтовете на отворена стелаж.

Кофи

Домашни чехли, балетки, джапанки, маратонки и мокасини могат да се съхраняват в малки ярки кофички. Самите кофи могат да се поставят в килиите на нисък шкаф.

Затворен шкаф

Ако обичате и се грижите за обувките си, редакторите на Novate.ru силно препоръчват да си вземете специален гардероб с много отделни отделения. Оставайки в отделни, затворени шкафчета, обувките ви ще бъдат защитени от прах, мръсотия, слънчева светлина и влага.

Кръгла стойка

Сезонните обувки могат да се съхраняват на многостепенна кръгла стойка. Обувките на такава стойка изглеждат приятно и спретнато, но имайте предвид, че те винаги ще бъдат на видно място, което означава, че трябва да бъдат чисти и подредени.

На куки

Атлетичните обувки с връзки могат да се съхраняват окачени на малки куки, завинтени към стената. Този метод на съхранение е идеален за антрето на селска къща или коридора на градски апартамент, декориран в определена стилистична посока.

Етикети и маркери

Ако предпочитате да съхранявате обувките си в кутии или контейнери, добре е да ги етикетирате. За да направите това, можете да направите снимки на всяка двойка, да ги отпечатате и прикрепите към кутията или да напишете на ръка коя двойка се съхранява в определена кутия.

Ластици

Използването на ластици е доста необичаен начин за съхранение на обувки. Еластичните ленти се прикрепят към стената и могат да се използват за закрепване на ежедневни обувки при ниско пътуване. Точно преди да затворите, не забравяйте да измиете правилно подметките.

Пуф

Пуф с повдигаща се седалка, под който има достатъчно голяма кутия с текстилни джобове за обувки по периметъра.

Шкаф за обувки

Специален шкаф за обувки с издърпващи се рафтове, снабдени с индивидуални телени подпори за всяка обувка.

Издърпващ се рафт

Ако между леглото ви и пода има място, използвайте го, за да поставите ракла за обувки. Можете да го направите от горната част на дървен палет и колела за мебели.

Органайзер за парцали

Може да се използва обикновен домакински органайзер, изработен от плат или мушама

Домашен органайзер

Доста практичен и просторен органайзер за обувки може да се направи ръчно с помощта на PVC тръби с голям диаметър. За да го създадете, трябва да нарежете тръбите на еднакви парчета и да прикрепите всяка към стената.

Релси

Всички ваши обувки могат да бъдат фиксирани от вътрешната страна на вратата на шкафа с помощта на тънки релси или метални тръби.