Оригинални идеи за Коледен подарък

Оригинални идеи за Коледен подарък

Коледа е най-топлият зимен празник. Вярно е, че идеята кой какво да подари за Коледа все още не е напълно оформена. Това до голяма степен зависи от това дали човек е вярващ или не, от семейните традиции, но има общи места, така че нека поговорим за тях. Какво да подарите за Коледа 2021? Интересни идеи!

Традиционни коледни подаръци По Коледа акцентът трябва да бъде върху символиката, духовността и приятните емоции, защото този празник е светъл и преди всичко духовен. Навремето онези, които могат да си позволят, дават скъпи подаръци и правят щедри дарения. Но сега основните материални подаръци остават след Нова година, а на Коледа си струва да подарите нещо, което ще запази вашата любов и обич и ще напомни за това.

Свещи

Свещта е един от най-емблематичните коледни подаръци, тъй като символизира светлина, топлина и вяра. На 24 Декември е обичайно да се палят свещи и да се поставят до прозореца, като по този начин се иска да благословите къщата си. Свещта също е комфорт, спокойствие, магия.

Изборът на свещи е огромен. Има теория, според която свещ от определен цвят изразява вашите желания за празника. Така че бяла свещ означава чистота на мислите, червената означава смелост и мъжественост, жълтата символизира женственост, а синята – спокойствие. Най-добрият сувенир ще бъде обикновена свещ, украсена собственоръчно. Например изрежете рисунка от салфетка, която харесвате, и използвайте нагрята лъжица, за да я „залепите“ на свещ – ще получите оригинален подарък.

Символи на вярата и Коледа

Фигурите на ангели, икони, библии и други духовни книги могат да се считат за класически подаръци. По-добре да запазите малките сувенири малки, опитайте се да разберете предварително как онези, на които ще дарите нещо за Коледа и православието като цяло. И ако можете да изберете фигурка на ангел по ваш вкус, тогава те винаги ще ви разкажат за икона или духовна литература в църковния магазин.

Коледни сладки

Тъй като Коледа е предшествана от доста дълъг пост, лакомствата и сладките винаги са били част от празника. Напоследък дойдоха много западни традиции, включително много красиви меденки, сладкиши и др., Меденки и други сладкиши. Разбира се, ако имате възможност и желание, по-добре е да печете сладки сами. Дори и да не ги украсявате.Традиционно българските сладки са били меденки, пайове и захаросани плодове. А на празничната трапеза трябва да е има кутия. Така че дали да подарите истински медени сладки или многоцветни меденки, зависи от вас.

Коледни сувенири

Коледната камбанка е друг постоянен спътник на Коледа. Камбаните могат да се използват за украса на коледно дърво или композиция от клони от ела и свещи. Това е универсален подарък, който винаги ще обичате. За хора, които не са особено религиозни, можете да изберете фоторамка с коледна тематика или друга декорация за къщата. Страхотен коледен подарък, който напълно отговаря на духа на празника, е коледна картичка. Основното нещо е да го подпишете на ръка. В крайна сметка това е празник на добротата, милосърдието, помагането на близките. Пощенската картичка е чудесен начин да покажете, че обичате и винаги да помните онези, на които я подарявате.

Коледен венец

Друг новодошъл подарък дошъл от Запада – коледният венец – заема твърдо своето място в коледните принадлежности. От древни времена православните църкви са украсени с клони от ела или композиции от тях. Венчето има дълбоко духовно значение, защото кръг – вечен живот, зелен – цветът на живота. Венчето може да бъде окачено на вратата или да украсите масата с него. Венец с 4 свещи се счита за традиционен. Но можете да го направите сами, като го декорирате с това, което ще се хареса на човека, на когото ше го подарите и ще има значение за него.

Какво да подарите на жена и момиче за Коледа

Едно от следните неща ще бъде отличен подарък за момиче: Бижута Ако момичето е вярващо, можете да изберете висулка, гривна с думи на молитва.

  • Букет от шоколадови бонбони – такъв ярък и сочен подарък ще стопли сърцето на всяка дама на празник.
  • Кулинарни консумативи Ако със сигурност знаете, че една жена обича да пече, подарете й съдове за печене с ярки цветове и необичайни форми. Със сигурност тя мечтае за тях, но изглежда неразумно да ги купува, ако има обикновени.

Коледен подарък за мъж

  • Топъл шал или ръкавици ще зарадват мъжа и винаги ще са му полезни.
  • Пуловер Вярно, трябва да внимавате. Не бива да избирате нещо с огромен елен. По-добре е да се даде предимство на качеството, за да разберете какви цветове харесва мъжът. И ако изберете пуловер с коледни символи, то той трябва да бъде почти невидим.
  • Хобита – Ако добре познавате вкуса на мъжа, зарадвайте го с нещо, което ще му бъде полезно. Аксесоар за любимия ви автомобил, аксесоари за джаджи, термос или нова лъжица – в зависимост от хобитата.
  • Термо чаша Полезно подарък. Има например автомобилни термо чаши с usb конектор. Ако обаче все още не живеете заедно, уверете се, че под леглото / килера и т.н., приятелят ви не държи кутия с дузина от тези халби.

Коледни подаръци за деца

Ако Дядо Коледа вече е донесъл нови играчки или приспособления на децата за Нова година, тогава коледните подаръци трябва да бъдат значими за възрастта. Дори и най-малките ще оценят красиво издание на книга с любимите си приказки или детска библия с цветни илюстрации. По-голямо дете също ще бъде зарадвано с нова настолна игра или комплект за химически / физически и др. експерименти. Комплекти за ръкоделие или занаяти също ще бъдат добър и приятен подарък. Деца под една година могат да бъдат представени с някаква играчка за развитие – меки кубчета със снимки, пирамиди, сортиращи музика. Друг универсален подарък ще бъде стъклена топка с ангел вътре, лъскав сняг и музика.

Не забравяйте, че светлият празник е семеен и не толкова важни са подаръците, колкото вниманието. Нека Коледа 2021 бъде мила и щастлива!