Armani Code – елегантният мъжки парфюм, вдъхновен от класическия смокинг

Armani Code – елегантният мъжки парфюм, вдъхновен от класическия смокинг

Armani Code е един от най-продаваните мъжки парфюми през последните 20 години. Лансиран от италианския моден и парфюмериен бранд Giorgio Armani през 2004 година, ароматът бързо става фаворит на стилните и изтънчени мъже, които се гордеят с класата, която притежават. Две години след представянето си, Armani Code печели престижната награда FiFi в категорията за най-добър мъжки луксозен парфюм. През годините са представени поредица реформулировки и нови лимитирани издания на оригиналния аромат, всяко от които притежава специфичен стил и характерно излъчване и интерпретира по различен начин базовата уханна композиция на Armani Code. 

Ароматът е проектиран за Giorgio Armani от френския майстор на уханията Antoine Lie

Преди да се насочи към парфюмерийния бранш, той се учи от най-добрите в популярната столица на ароматите – Грас. Определяща за стила на Antoine Lie е творческата свобода, която той проявява и при работата си по Armani Code. Парфюмеристът обича иновациите, провокациите и противоречията, като съчетава наглед несъвместими нотки в завладяващи и хармонични уханни композиции. Загадъчният и многопластов аромат на Armani Code е един от шедьоврите в кариерата на Antoine Lie. 

Уханната композиция на Armani Code е смела, елегантна и запомняща се

Първоначално впечатление за изискания аромат съставят свежите и жизнерадостни средиземноморските нотки лимон и бергамот, добити от докоснатите от слънцето крайбрежни зони на Италия. Сърцевината на Armani Code  е смолиста и пикантна, преплела звездовиден анасон, гуаяково дърво и маслинов цвят. Характерен и дълготраен е финалът на аромата, съставен от кожени акценти, боб Тонка и тютюн. 

Интензивният и страстен Armani Code е идеален за специални поводи

Вдъхновен от класния и стилен мъжки смокинг, парфюмът е необходимият акцент във визията ви за всяко важно събитие. Обгърнати с ароматната аура на Armani Code със сигурност ще направите впечатление и ще получите много комплименти за изискания си вкус. Богатото и чувствено ухание на Armani Code е особено подходящо за есенно-зимния период. То ще засили усещането ви са топлина, уют и комфорт. 

Флаконът на Armani Code също привлича вниманието

Също като аромата, който съдържа, той е изискан и елегантен като мъжки смокинг. Както визията на флакона, така и уханието на Armani Code, правят впечатление и се открояват сред стотици други. Парфюмът безспорно е сред най-разпознаваемите в каталога на Giorgio Armani. Решеният в черно флакон съответства на интензивното, дълготрайно и многопластово ухание на Armani Code. Ароматът повишава увереността и създава усещането, че може да се справите с класа и забележителен стил с всяка ситуация.