Грим тенденциите, за които няма изгледи скоро да излязат от мода

Грим тенденциите, за които няма изгледи скоро да излязат от мода

Говорейки за красота в света на дамите, неминуемо се досещаме за грим – и как би могло да бъде иначе, като именно декоративната козметика е онова, което помага изящността във външния вид да излезе на преден план. За щастие, ценителите и специалистите в областта съумяват зорко да следят грим тенденциите и изкусно да ни предават тънкости и информация от света на модата и красотата.

Днешната си статия посвещаваме на онези грим тенденции, за които сякаш времето е непреходнно – никак няма да сгрешите, ако заложите на тях, тъй като няма никакви изгледи скоро да слязат от модния небосклон. Смело бихте могли да заложите на тях – ето кои грим трикове да изберете в ежедневието си.

Перфектният грим се постига чрез добрата основа за лице

Разбира се, за да се сдобиете с наистина съвършен и перфектен грим, е повече от задължително подготовката на лицето ви да бъде безупречна.

След задължителни стъпки, свързани с почистването на кожата, следва да заложите на добра основа – тя ще спомогне да изглади кожата ви, както и ще подобри нанасянето на фон дьо тена. Така той ще се задържи за по-дълго на лицето ви и по време на целия ден ще разполагате с грим, който да изглежда максимално естествено.

Заложете на продукти, които са максимално близо до естествения тен на лицето ви. Така ще се съобразите с една от основните грим тенденции – да не се забелязва видима разлика в цветовете на лицето ви и останалата част от тялото ви. За да завършите основата на вашия грим, бихте могли да прибегнете до употребата на фиксираща пудра, която ще матира вашия грим и ще го направи още по-издръжлив.

За ежедневен грим залагайте на натурални тонове и нюанси

Добрият грим е онзи, който отговаря максимално добре на ситуацията и мястото, в които го носите. Ето защо никога не бихте сбъркали с употребата на грим в максимално натурални и неутрални тонове. По отношение на сенките е винаги добра идея да използвате бежовата, телесната и кафявата гама. Така ще постигнете ефект на гримирано лице, без обаче вашият грим да се набива прекалено много на очи. Що се отнася до устните ви, за тях също ви съветваме да заложите на по-убити и неутрални цветове. Текстурата на продукта зависи изцяло от вас – дали ще е червило с матиращ финиш или гланц за устни, това зависи от личните ви предпочитания. При всички случаи бихме казали, че добрият грим е онзи, който стои максимално естествено на лицето – никога не бихте могли да сбъркате с такива разкрасяващи процедури.