Какви дрехи да изберем за да коригираме визуално фигурата си

Какви дрехи да изберем за да коригираме визуално фигурата си

Когато създавате пролетния си гардероб е важно да обърнете внимание на всички детайли – от материята на дрехите до щампата. Има някои елементи от облеклото, които могат да ви направят визуално по-слаби или да прикрият наднорменото ви тегло.

  • Цвят

Цветът на дрехите определя много: той може да промени външния ви вид изцяло. За никого не е тайна, че белите и светлите дрехи придават обем на фигурата, като я правят по-масивна и тежка, докато облеклото в тъмни нюанси издължава силуета и намалява обема.

Това не означава, че на по-едрите дами е категорично забранено да носят бели дрехи, но в този случай трябва да обърнат внимание на материята, на модела, а също така правилно да допълнят избрания нюанс с други цветове.

В тази статия ще ви разкажем повече как да го направите.

  • Материя

Материята на дрехите играе важна роля за оформянето на красива фигура.

Има определени материи, които веднага правят силуета ви да изглежда по-издължен: лен, деним, тежки трикотажни тъкани, кашмир, памук или мека вискоза. Дори да имате закръглена фигура, можете спокойно да изберете дрехи от горепосочените материи и да не се страхувате че ще натрупате визуално излишни килограми. Обикновена бяла памучна блуза с подходяща кройка ще ви направи по-стройни много по-добре от черна тениска от тънко трико, която ще подчертае недостатъци, за които дори не сте подозирали.

Други материи, които трябва да избягвате са велур, плюш, кадифе и всякакви „метални“ материи, които създават обем. Някои материи, като сатенът, също „издуват“ фигурата, но ако изберете правилния стил – дълга дамска рокля с вталена  линия, ще постигнете желания ефект и визуално ще удължите силуета.

  • Стил

Кройката на дамската рокля, подобно на цвета, определя много как ще изглежда фигурата ви. Ако сте по-едра жена, обърнете внимание на моделите дамски рокли, предназначени да прикрият някои от недостатъците и да подчертаят предимствата ви: дамски рокли с А-силует, блузи или палта с широк колан, подчертаващ талията, модели рокли с кройка на риза, прави панталони или дънки с висока талия.

Също така дамите с обемни бедра ще издължат силуета си ако заложат на вталена блуза в комплект с разкроена трапецовидна пола. Не отхвърляйте изцяло вталените дрехи в полза на oversize дрехите, които могат да добавят допълнителен обем. Например, пълните дами могат спокойно да носят рокля-фланела в тъмен нюанс с оформена талия. Този модел ще подчертае съблазнителните форми и ще „стегне“ коремчето.

Сега – за стиловете, които карат всички без изключение да изглеждат пълни. Както беше споменато по-горе, модният oversize стил често създава ненужен обем и утежнява визията, така че недейте да прекалявате с него. Също така всички панталони и дънки с ниска талия се класифицират като нежелателни варианти. При такъв модел, ако нямате изваяна фигура, талията моментално се губи. При избора на пуловери внимавайте с едрите плетки, особено ако са от светла или лъскава прежда. Воланите и къдриците при блузите и дамските рокли също създават обем, така че ако имате доста пълни ръце или бедра, те само ще подчертаят този недостатък. Модерното наслояване може да ви разхубави, ако е добре подбрано, но често добавя ненужен обем към фигурата ви.

  • Принт

Традиционно за едри дами са подходящи малките щампи: дребни точки, рисунки с вертикални или диагонални ивици, така наречените абстракции, малки геометрични фигури. Тези щампи скриват недостатъците и създават хармоничен и изчистен силует. Големите точки, големите контрастни десени на светъл фон, хоризонталните ивици, големите карета, категорично не са подходящи за пълничките дами.

На пазара се предлага голямо разнообразие от модели дрехи за всеки тип фигура и предпочитания. Можете да изберете модерни дрехи за пролетта, с които ще покажете своя стил и безупречен вкус към красивото.