Какво представляват ВиК услугите

Какво представляват ВиК услугите

Сред предложенията за услуги често има съобщения за извършването на вик услуги София. Елиминирането на тази или онази повреда в къщата включено ли е в обхвата на водопровoдните услуги? За да разберете това, трябва да знаете точно какво включва понятието „водопровод“.

Монтаж и ремонт на смесители

Смесителят е санитарен възел, който смесва студена вода с гореща вода и я доставя в определено количество. Смесителят се закрепва по различни начини:

  • към ВиК оборудване – вана, мивка;
  • до стената.
  • Смесителите за баня могат да се монтират на външна или вътрешна стена.
  • Възможно е също да поставите устройството отстрани на ваната или мивката.

За да отстрани неизправност, водопроводчикът първо трябва да разбере вида на повредата. Опитните професионалисти вече знаят силните и слабите страни на различните видове водопроводни инсталации, така че те бързо започват да отстраняват повредата.

Монтаж и ремонт на мивки

Много различни видове мивки за баня и кухненски мивки могат да бъдат намерени в магазините, но структурните елементи на всички модели са почти еднакви. Монтажът на мивки се извършва чрез фиксиране на стената с помощта на скоби или чрез рязане: кухненската мивка се врязва в кухненския плот, мивката за баня – в плота на шкафа.

Цената на работата зависи от вида и материала на производството на мивката. Работи като инсталиране на сифон на мивката, изрязване на плота , демонтиране на старата мивка, като правило се заплащат отделно.

Монтаж и подмяна на тоалетни

По принцип процесът на инсталиране на тази водопроводна арматура включва демонтиране на старата и инсталиране на нова.

Процесът на демонтаж се състои от следните стъпки:

  • изключете водоснабдяването, източете водата от резервоара;
  • развийте крепежните елементи на резервоара и го извадете;
  • развийте тоалетната седалка;
  • изключете оттичането на тоалетната чиния;
  • затворете отвора на дренажната тръба с запушалка и демонтирайте устройството

За да инсталирате нова тоалетна, подгответе и изравнете повърхността за монтаж. Към изтичането на тоалетната чиния е прикрепена гофрирана тръба и се подготвя подаването на чешмяна вода. След това водопроводът се сглобява и фиксира на подготвеното място с помощта на анкери или дюбели. След това остава да завършите инсталирането на канализацията и подаването на вода към резервоара, да проверите работата на конструкцията и да прикрепите тоалетната седалка.

Когато става въпрос за окачване на модели и инсталиране на скрити казанчета, изброените действия се допълват от други – работата става по-сложна.

Монтаж на вани и душове

За мнозина баня без вана е глупост, така че когато подреждат тази стая, те нямат въпрос дали имат нужда от нея. Монтажът на баня включва следния списък с произведения:

Подготовка: обобщаване на комуникациите, груба подова замазка.
Монтаж на ваната на определеното място и сигурно фиксиране.
Връзка към водопровода и канализацията, монтаж на сифон, свързване на душ;
Уплътняващи фуги.
Когато инсталирате душ кабина, първо се монтира палета, а след това стените и вратите. Когато сглобявате палета, е важно да го монтирате строго хоризонтално. Всички тръби се водят по первазите или са скрити в кутия или стената.

Свържете се с ВиК услуги София – vikuslugi-sofia.com, за да получите висококачествена услуга, която немунуемо ще ви донесе максимално удовлетворение. Просто няма да искате да излезете от банята си.