По-лесен ли е английският от други езици

По-лесен ли е английският от други езици

Изучаването на нов език като английския не е лесна задача, изисква много ангажираност, мотивация и решителност. Можете обаче да погледнете и хубавата страна на изучаването на нов език.

Английският е един от най-говоримите езици в света. Ако 30% от световното население може да говори английски, вие също можете.

Какво прави английския лесен за изучаване?

Въпреки че всеки е различен и се учи по различни начини, има някои аспекти, които могат да повлияят колко лесно можете да научите езика.

  • Мотивацията е ключовата и единствената най-важна съставка за успех в изучаването на всеки чужд език. Без значение какъв език учите, просто няма да постигнете напредък, ако не сте мотивирани.
  • Колкото по-близо е родният ви език до английския, толкова по-лесно ще можете да го научите.
  • Ако вече знаете и говорите други езици или сте израснали, чувайки вашето семейство да говори, ще ви е по-лесно да разберете нов език като английския.

Английският е лесен за научаване.

Тук имате 6 причини, които ви показват защо този език е лесен за научаване.

  • Няма твърде много спрежения. Те не се променят поради местоименията, но е необходимо да се добавят „s” или „es” в края на третото лице, единствено число.
  • Английският е силно повлиян от латински. Въпреки че той е германски език, има много думи с латински корени.
  • Граматиката на английския език е много проста, няма склонение и вариации на спрежение за правилните глаголи.
  • На английски език най-простото решение обикновено е най-доброто и ето как простите фрази обикновено са най-добрите. За да пишете хубаво на английски, най-добре е да пишете прости фрази, без да се губите в твърде пресилени изречения и думи.
  • Правописът е лесен, няма ударения или сложни конструкции.
  • 6. Всяка година се излъчват много нови филми и сериали на английски. Холивудската индустрия непрекъснато привлича филми за всякакъв вид публика.За това в интернет намираме голямо разнообразие от ресурси на английски език. Ще намерите теми, които със сигурност ви интересуват и които ви позволяват да практикувате английски онлайн. 

Най-важното нещо, което трябва да направите е да бъдете отговорни, така че обучението ви да е много по-леко. Важно е да се фокусирате върху положителното, а не върху негативното.

Тази статия е изготвена в партньорство с ACC Bulgaria. ACC обучава и подкрепя своите ученици от Първи клас до изпитите SAT, CPE, IELTS и кандидатстването им в САЩ и Европа. Всеки курсист на ACC получава безплатна помощ при кандидатстване.

Източници:

Why is English Easy to Learn?

Is English an easy language to learn?