Как да познаем качественото спортно облекло?

Как да познаем качественото спортно облекло?

Спортното облекло присъства в гардероба на всеки един от нас. Дори да не сме толкова активни в залата или професионални спортисти, тези дрехи са ни нужни за ежедневието, за комфорт, за разходките сред природата и времето, прекарвано с децата. Като всяка друга покупка на облекло, и тази на спортно такова изисква от нас да сме наясно как да разграничим качественото от некачественото, автентичното от репликата, еднодневката от надеждните дрехи. Днес ще ви дадем прекрасни насоки и полезни съвети за целта.

Доверете се на доказано българско качество

 Един от начините да познаете качественото облекло, е да се доверите на производител, който се е доказал с времето. Често се случва да заложим на евтини вносни спортни облекла и те бързо да се съсипят или да не ни осигурят нужния комфорт.

Съветваме ви да се доверите на марки, които произвеждат продуктите си в България и предлагат отлично съчетание между цена и високо качество. Препоръчваме ви да се доверите на богато разнообразие от спортни екипипи,  тениски, потнци, дамски и мъжки спортни долнища от Арди Спорт.

Материята говори без глас

Но ако не можете да чуете, можете да я пипнете. Можете и да я огледате. Между другото, в случай че виждате през материята, не й възлагайте кой знае какви надежди. И не е нужно да сме експерти, за да успеем с едно докосване до даден вид плат, да преценим колко ще издържи, включително в пералнята, дали ще топли или запотява през летните дни и докато спортувате.

Как се преценява колко качествена е изработката?

Отново с много гледане! Некачественото спортно облекло е с криви шевове и от него най-често стърчат конци. В действителност, последният дефект не е болка за умиране и можем сами да го отстраним с едно кръцване на ножицата. Той обаче алармира за  компромис с качеството от страна на производителите – и от служителите, които правят спортното облекло, и от назначените на позицията контрол на качеството.

Ролята на етикета

Не е от особено значение кое е името на бранда, изписано на етикета. Сам по себе си обаче етикетът е важен, за да разберете дали дадена дреха е качествена, или не. Професионалистите и надеждните производители създават облекло с етикети по утвърдените стандарти. На тях има е изписана цялата изискуема информация като размери, място на производство и дори начин на поддръжка. Последните данни са много важни за вашите лични усилия, които да положите с цел съхраняване и носене на спортните дрехи за максимално дълго време.

Шиенето срещу лепенето

А по отношение на щампите и декорацията можем да добавим и бродирането вместо лепенето. При всички случаи лепеното е практика, която все по-често, за съжаление, виждаме да се прилага в производството на дрехи изобщо. Не само спортните, ами много други некачествени дрехи са лепени, с което се намалява продължителността на техния живот. Качествените производители не позволяват подобна замяна на традиционното шиене с лепене.

Изберете онлайн не просто красиво на визия, а практично и качествено спортно облекло. Чудесен начин да го направите, е като проучите пазара. Веднъж открили надежден доставчик на спортни дрехи, ще имате на разположение и постоянен партньор във вашето обличане за свободното време, тренировката и любимите моменти сред природата.