Идеи за прическа с къса коса

Идеи за прическа с къса коса

В последно време късата коса стана много модерна и се носи от все повече жени. Освен, че гарантират добра визия на дамите, късите прически са практични, защото изискват по-малко процедури за поддръжка, което значи, че пестите време за истински важните неща в живота на дамите, съветват от ladybook.bg.

Късата прическа прави женските очи по-големи и в същото време оформя скулите придавайки им характер. Много представителки на нежния пол, се страхуват да намалят размера на косите си, но трябва да се има предвид, че това не ги прави по-малко женствени и красиви.

Дамите могат да придадат различни форми на късата коса, с които да блестят пред приятелки, колежки и мъже. Естествено, преди да се подстрижете късо е нужно да посетите стилист, тъй като това е отговорна задача, която е нужно да се повери на опитни ръце.

Фризьорите ще ви препоръчат каква да бъде дължината на косата, а също ще ви кажат дали късата прическа ще ви отива или не. По този начин може да прецените дали да бъдете в крак с модата или ще запазите дългите букли. Решението дали да намалите косата е само ваше.

Късите прически подлежат на оформяне посредством моделиращи продукти за коси. Вероятно ще ви се наложи да използвате гел, лак и пяна, за да постигнете впечатляващи резултати. При всички положения трябва да се използват различни козметични пособия като повече грим например, за да избегнете вид на малко момиченце.

Специалистите препоръчват да подчертаете устните с червило, а очите със сенки и руж, което ще ви придаде елегантна и издържана визия, на която да се радвате. Експериментирайте с вида си, тъй че да го завършите, така както бихте искали да бъде.

Ако носите къса коса, то не забравяйте да сложите обеци и слънчеви очила. Тези аксесоари ще придадат допълнителен чар на визията ви. В интернет може да видите снимки, от които да заимствате някои добри идеи за оформяне на косата и подчертаване на лицето.