Как да перем пухено яке Moncler в пералня

Как да перем пухено яке Moncler в пералня

В днешно време пухените якета Moncler се купуват доста активно и това отново служи като доказателство за нечуваната популярност на марката. За да убеди верните си фенове в оригиналността на закупения продукт, марката защитава всичките си пухени якета със специални лицензи и оригинални кодове. Нереалистично е да купите дамски или мъжки яке Монклер за 100-200лв., дори при разпродажби. Ако ви предлагат да закупите пухенка на толкова изкусителна цена, това значе реплика. Цените на истинските пухени якета Moncler в България са много по-високи. За някои може да изглеждат надценени, но високата цена на тези пухени якета напълно оправдава качеството им.

История на марката

Името Moncler е познато на всички, които не могат да си представят живота си без ски и предпочитат активен начин на живот. Смята се, че веднъж обличайки дрехи от Moncler, вие завинаги ще останете верни на тази марка, защото е просто невъзможно да се намери по-удобна, топла и лека алтернатива. И това не е изненадващо, защото историята на марката е неразделно свързана с алпинисткия спорт, а създателите й са посветили целия си живот на създаването на идеално облекло за дейности на открито.

Всичко започва в началото на 30-те години на миналия век, когато Рене Рамийон, заедно със своя партньор и приятел Андре Винсент, започват да произвеждат екипировка за алпийски ски и алпинизъм. Техният бизнес процъфтява през 50-те години – през този период активните спортове стават много популярни. През 1952 г. Рене и Андре основават компанията Moncler (името на марката идва от първите букви на името на града Monestier de Clermont, където се намира производството). Отначало спътниците се занимаваха изключително с инвентар, по-специално спални чували, които бяха много популярни сред алпинистите. И вече през 1954 г. те започнаха да шият якета, което се превърна в истинско спасение за алпинисти и работници, работещи високо в планината. Монклер дължи успеха си на известния алпинист Лионел Тери. Той лично тества всички изобретения на Moncler и след това дава ценни съвети за това как да ги подобри, като взема предвид опита и разбирането си за нуждите на алпинистите. В резултат на това Тари стана пълноправен партньор в Moncler.

Днес пухените якета и костюми Moncler се носят от най-известните и успешни хора в света. Присъединете се към тях и няма да съжалявате! Нещо повече, по нашите географски ширини през зимата човек просто не може без топло яке.

Тайни на правилното изпиране на пухено яке

Имам дълго зимно яке, пухено яке, модел за по-хладно време за топло и т.н., но когато става въпрос за пране е просто проблем …
Струва ми се, че проблемът е актуален за мнозина.

Тайните и нюансите на прането на зимно яке с пух Moncler

Като цяло, след всяко пране в преалня машина, пухените якета трябва да се изсушат в сушилня, поставяйки вътре няколко тенис топки, така че да разнесат пухчетата равномерно.

Когато перете пухенка, пухът често се струпва на бучки и е много трудно да си възвърне първоначалния вид. Как да изперете правилно пухеното яке, за да избегнем това? Пухените модели могат да се перат в пералня, при деликатен цикъл при температура не по-висока от 30 градуса. За пране на якета са създадени специални течни препарати.. Можете също да използвате почистващи препарати Ariel, Lenor и др.

Ако за първи път изпирате якето, препоръчително е да го изплакнете два пъти, тъй като по време на производствения процес вътре в продукта попада индустриален прах, който може да остави ивици по време на еднократно изплакване. Ако изперете пухено яке с прах, премахвате повърхностното замърсяване, но останалият прах от пух просто не се измива. Ето защо, след пране, изплакнете продукта старателно поне 3 пъти.

Експертите на DressFashion.eu препоръчват на своите клиенти да използват такова интересно допълнение като тенис топки при пране на якета. Трите топки се слагат в пералнята с якето. В процеса на изпиране и сушене топчетата разбиват пухчето и го предпазват от струпване на бучки.

Много е трудно да изстискате пухенката на ръка, така че е най-добре да правите това в пералнята при ниски обороти, като използвате същите тенис топки. Можете да изсушите пухеното яке както в сушилня, така и близо до източник на топлина. Основното е, че по време на сушене трябва да го изтупвате добре в различни посоки, сякаш разбивате възглавница. Това позволява пухът да не се слепва.

ЗАБРАНЕНО:

Прочетете какво НЕ трябва да правите, когато притежавате пухено яке.

1. Да накисвате якето
2. Да се пере във вода при температура, която надвишава 30 градуса.
3. Да перете с прахове, съдържащи избелващи или оцветяващи свойства.
4. Да се използва белина
5. Да се суши пухеното яке за повече от два дни (ако е необходимо, можете да поставите продукта до източника на топлина).
6. Да се суши мокрото яке върху кърпа, одеяло или други неща, които пречат на циркулацията на въздуха.