ТОП 10 най-добрите колаборации оригинални маратонки

ТОП 10 най-добрите колаборации оригинални маратонки

OnlineMaratonki.com стартира като онлайн магазин за маратонки през 2012 г. и днес се превърна в сайт №1 за оригинални маратонки и анцузи в цяла България. Компанията сега е една от най-уважаваните в културата на маратонките.

По време на своето съществуване доставчикът е провел много сътрудничества с adidas, Nike , Reebok и други, които са се превърнали в едни от най-интересните в историята на подобно сътрудничество. Предлагаме ви да си припомните всички най-емблематични маратонки, издадени в почти цялата деветгодишна история на компанията.

1. Reebok Question «‎Multi-Color

Алън Айвърсън е безспорно един от най-ярките играчи на НБА за всички времена, с динамична игра и свой уникален стил на игра. Той не е нищо повече от баскетболна икона. Не е изненадващо, че Unfefeated избра Reebok Question Mid за колаб, който в крайна сметка излезе през 2006 г. Заедно с този чифт бяха пуснати и черно-бели маратонки, но това са тези, които изглеждат най-интересни. В допълнение към яркия цветен цвят, маратонките се отличаваха и с марка Iverson на страничните панели, жълто „96“ на гърбовете (годината, в която баскетболистът влезе в професионалния спорт) и 3M отразяващи вложки.

Но най-интересните подробности са езиците, украсени с камбаната на свободата, което означава най-добрите години на спортиста във Филаделфия, и цитатът: „Милион хора обичат Алън Айвърсън. Милиард души мразят Алън Айвърсън. Концентрирайте се върху онези, които държат на вас и са в крак с времето. „

2. Топ модел оригинални маратонки Nike Kobe 5 Protro „What If“ Pack

Кецове се появиха след смъртта на легендарния баскетболист.

Реакцията на освобождаването беше предимно отрицателна – всички искаха маратонки, но почти никой не успя да ги получи. Това е често срещана практика за високопоставени проекти от Nike и Undefeated, но смъртта на Кобе допълнително повлия на тяхната изключителност. Цветовете на маратонките се отнасят до отборите, в които е играл легендарният спортист.

Не пропускайте: Кобе Брайънт и 24-те обувки за бягане, които го определиха

3. Nike Kobe 4 Protro

Сред останалите модели на Kobe в този списък, това непобедено сътрудничество с Nike Kobe 4 е най-ценното за феновете на Black Mamba. Това са може би най-важните маратонки на Кобе Брайънт, променящи траекторията на живота му и влияещи на няколко поколения баскетболисти да носят този нисък силует. Маратонката се предлага в четири цвята, които се отнасят до различни етапи от кариерата на Брайънт, с цифрите „8“ и „24“ на гърба, с които той играе в гимназията, а след това в НБА.

4. Nike Zoom Kobe 1

Това издание излезе в голям брой и стана много популярно както сред феновете на Bryant, така и сред любителите на маратонките. Имаше много противоречия относно това, което вдъхнови този силует. Някои говориха за военната служба на Непобедените основатели, докато други намекнаха за едно от камуфлажните издания на Air Jordan 4. Всички се съгласиха, че маратонките отдават почит на уличния стил. Те бяха забелязани от няколко известни баскетболисти на мача на звездите на НБА, включително Янис Адетокунбо и самият Кобе.

5. Nike Air Force 1 „Inside Out“ Purple

Този модел оригинални маратонки са връхната точка на уличното облекло от средата на 2000-те. Първо, защото Air Force 1, и второ, те използват интересна лилава цветова схема. От многото „сили“ в сътрудничество с Undefeated, те бяха избрани за тази колекция, тъй като точно отразяват духа на своето време и са едно от най-ранните сътрудничества.

6. Оригинални маратонки Nike Air Max 97 (2017)

По време на честването на Nike на 20-годишнината от Air Max 97, Undefeated стартира съвместно дуо, базирано на този модел, което отдава почит на Gucci. Излязоха бели и черни версии, в които бяха използвани калници от лачена кожа, както и известните червени и зелени ивици с логото на Undefeated. Голямата популярност на поредицата предизвика пускането на трети цветен цвят с характерната маслинено зелена, черна и оранжева цветова схема, но в много по-ограничено издание. Непобеденият дори трябваше да затвори магазина си, за да задържи тълпата от хора, които искаха да купят модела. Ако погледнете цялото трио, то със сигурност те се открояват от цялата група.

7. Adidas ZX 5000

Непобеденият не е чужд на сложното сътрудничество; от всички подобни сътрудничества този проект се счита за най-добрия от всички. Това е и една от най-добрите работни места на adidas до момента. Камуфлажът на японски BAPE може понякога да бъде натрапчив, но тази версия има перфектния баланс. Червените, белите и сините ивици са елементът, който свързва всичко заедно. Оттогава Undefeated често си партнира с Ainging Apeing и adidas.

8. Nike Air Force 1 „Fukijama“

През 2006 г. в един от магазините за непобедени те заснеха епизод от поредицата „Beautiful“ с героя Джери Ферара по прякор „Костенурка“, който дойде да купи Air Force 1, създаден от графити художника Fukizama, но не можа да ги закупи .

След това, три години по-късно, маратонките бяха преиздадени отново. Те се отличават с лазерно изрязано злато, плюс първокласна бяла и черна кожа. Collab беше издаден в ограничен тираж, така че малцина успяха да получат чифт. Днес дизайнът може да не е много актуален днес, но културното значение на силуета го прави важно за индустрията на маратонките.

9. Nike Dunk „Splatter“

Обикновено Nike Dunk от Undefeated не са много редки, но тази двойка е съвсем друг въпрос. Бяха направени само 24 чифта потапяния с тъмно сива подложка, смесена с изпръскване на синьо върху бордо. Розовите акценти украсяват Swoosh, докато дантелите и петата са в сиво и червено. Независимо дали ги харесвате или не, шансовете да намерите двойка във вашата колекция почти не съществуват.

10. Nike Dunk Hi „White / Gum“

Тази цветова схема е издадена в ограничена серия от само 48 бройки. Първоначално недостъпно за обществеността, колаборацията беше преиздадена през 2013 г. във версия „Bring Back Pack“, която включваше и Nike Hyperdunk. Много по-дискретно от много други сътрудничества на UNDFTD, тази обувка остава една от най-добрите в партньорството с марката на САЩ.