Вишки под наем при саниране на сгради

Вишки под наем при саниране на сгради

Много от по-новите жилищни кооперации, които са строени през 90-те години на 20ти век, вече са на възраст, която предполага, че по фасадите трябва да се направи това-онова. Да се освежи цвета, да се пооправи мазилката, да се постави външна изолация и други подобни неща са сред належащите.

Проблемът е, че при много от тези сгради не е подходящо да се спускат майстори тип алпинисти от покрива. В по-голямата си част покривите са керемидени и самото вървене по тях може да причини вреди. Освен това може да си представите колко дълъг ще бъде ремонта, ако всеки ден е нужно алпинисти да се спускат и регулират височината си, докато извършшват саниране, да речем. Би било безумно разхищение на време и пари!

Да не говорим, че трудно би се намерило място, където да се закрепят толкова тежки и масивни съоръжения. В повечето случаи при тези сгради единственото решение е монтирането на скеле. Или има и по-добри варианти, за които не се замисляме?

Наемете вишка за по-лесна работа

Zoom-Clean.eu е фирма, която се е утвърдила в областта на отдаването под наем на подобни съоръжения. С 15 години опит, столичната компания знае, че предлагането на качествени вишки под наем може да реши цял куп проблеми, с които се сблъскваме в ежедневието. Компанията предлага цял куп съоръжения, в това число:

  • Ножични;
  • Телескопични;
  • Електрически и много други.

Лесното достигане до всяка част от фасадата е гарантирано с помощта на подвижната платформа, която може да достигне височина от повече от 20 метра. Това позволява лесно протичане на процеса по измазване, поставяне на изолация и обновяване дори и на имотите, които се намират на по-високите етажи. Този тип съоръжения могат без проблем да достигнат до 7-ми и дори до 8-ми етаж!

Огромно предимство е това, че строителните работници ще могат без проблем да качат материалите, които ще използват до горе заедно със себе си. Тъй като някои видове вишки могат да се управляват от коша, това означава, че служителите могат с изключителна прецизност да настройват местоположението на коша, така че да е максимално удобен за тяхната работа.

Да не говорим за това, че безопасността е несравнимо по-висока от случаите, в които същата тази ремонтна дейност се извършва със скеле. Но не само сигурността прави голяма разликата между тези способи за работа на високо. Разлика има и в бързината на стартиране на работата, която при конструирането на скеле значително се забавя.

Едно от най-хубавите неща при наемането на вишка е, че вие самите бихте могли да извършите ремонта и по този начин да си спестите стотици, а понякога и хиляди левове, които ще дадете на майстори, за да извършват определена дейност, в която вие самите имате опит. Дори да се притеснявате, че не знаете как се управлява вишка, то отново от Zoom-clean.eu имат решение – предоставят шофьор със самата вишка.

И един жокер в края – чрез вишката бихте могли много лесно да почистите стъклата на прозорците и фасадата на сградата за изключително кратко време. Помислете върху това хитро решение, за което много малко хора са се сетили и плащат безумни пари на алпинисти, на които им отнема дни да излъскат мръсната ви фасада.