Защо да предпочетем латекс пред тапети

Защо да предпочетем латекс пред тапети

Все повече и повече хора стигат до съществената дилема дали да се доверят на латекса или на тапетите като материал, поставен на тяхната стена. Това не е никак лесен избор, защото и двете страни от спора разполагат с безспорни плюсове и минуси, което ги прави изключително добър избор.

Ето защо в настоящото четиво са замесени именно тези две възможности, с които можете да направите невероятна украса за дома си. Това е нещо, обаче, което зависи изцяло от вас и от вашия вкус. Повечето българи дори се опитват сами да извършват тази дейност, защото я смятат за лесна, в която отсъстват подводните камъни на тънкостите, които следва да знае човек.

Разбира се, зависи и от начина, по който са поставени двете възможности на вашата стена. Ако сте избрали по-доброто според вас, но изработката е напълно некачествена, то тогава няма място за съмнение, че нищо от дългото избиране не е имало какъвто и да е смисъл.

На практика, някой се е подиграл с вашия избор, а това е проява на абсолютен непрофесионализъм, което си е проблем, когато сте заплатили и определена сума за труд, положен от майсторите. Не се притеснявайте да бъдете от онези хора, които са прекалено взискателни към наетите работници – това е изцяло във ваше право.

Какви са плюсовете на стена с латекс пред такава с тапети

Латексът, както може би вече разбрахте е боята, която използвате, за да нанесете някакъв декоративен цвят на стената си. Това, обаче по никакъв начин не ви прави грешници понеже не използвате тапети. Много хора дори споделят, че тапетите са вече в историята, тъй като хем по-трудно се лепят, хем отнемат време, хем дори има опасност от по-сериозни щети в следствие на изцапването с лепило, например C-200.

Всъщност, група експерти се опитват да докажат, че тапетът пречи на процесът „дишане на стената“, което в даден момент може да се окаже проблем и да се появи мухъл или разни други образувания, които да нарушат представителния вид на стаята. Не се притеснявайте – това може да бъде поправено, но все пак не е лоша идея да използвате латекс като превантивна мярка.

Нанасянето на латекс е много по-лесно от лепенето на тапети – нещо, което е добре да знаете. За латексът ви е нужен просто валяк, четка и легенче, в което да ги потапяте – това е всичко.

При тапетите са ви нужни ролки, лепило, четки, ролетки, ножици и т.н., което в един момент може да се окаже прекалено много ресурс. Добре пресметнете кой от двата варианта ще ви е по-рентабилен лесен. Да не говорим, че при стени, които са по приблизително 3 метра е доста трудно да намажете целято фолио и да го залепите по безупречен начин, без образуване на балончета.

На кой да се доверим за качествено поставяне на латекс

Ако искате да ремонтирате жилището си, но нямате времето, което се изисква – наемете си професионална фирма, каквато е BestMaster.bg – довършителни ремонти в София! Няма да можете да се оплачете от качеството, а и да не говорим за достъпната цена, която предлагат за подобен вид проекти.

BestMaster.bg и всичко в дома ви ще е наред!