Как да изберем ергономичен офис стол

Как да изберем ергономичен офис стол

Работата в офис категорично бива обвързана с продължително стоене на един и същи стол. Това се повтаря всеки изминал ден и в един момент ние свикваме с всичко и дори дискомфортът, неудобството, схващанията, подуването в глезените и всичко останало престава да ни прави впечатление. Едно от основните неща обаче, за които трябва да се замислите, е пряко свързано със здравето ви. Съветваме ви в никакъв случай да не пренебрегвате целия този дискомфорт, а напротив.

Помислете за покупката на ергономичен стол, който да елиминира всичките тези оплаквания и да ви предостави възможност да се доказвате пред работодателя си, повишавайки значително своята работоспособност.  Преди да продължим напред и по същество, то ще вмъкнем, че ергономичният стол подкрепя долната част на гърба, като същевременно с това насърчава правилната стойка на седене.

На пазара днес се предлагат стотици видове модели и често пъти хората изпитват затруднение, избирайки подходящата за тях мебел. Ако до сега не ви се е налагало да правите подобен избор, то навярно нямате абсолютно никакви познания, свързани със спецификите и характеристиките на ергономичните столове. Един от най-лесните варианти е да се консултирате с продавач – консултантите, но това крие известни рискове. Ето защо нашият съвет е да се информирате до толкова, че да можете сами да решите в каква точно мебел да инвестирате парите си, спрямо функциите, които ви предлага.

Какво трябва да притежава ергономичният стол, за да бъде той в полза на потребителя

Няколко са основните неща, които трябва да притежава, като едно от тях е неразривно свързано с регулирането на височината на седалката чрез пневматичен лост. Не забравяйте за това условие, тъй като в бъдеще сами ще се уверите, че ако липсваше подобна функция, то невъзможно би било да се чувствате комфортно и пълноценно. Освен това по този начин имате възможност да заемате възможно най-правилната стойка, без значение какъв е ръстът ви или останалите физиологични дадености.

Широчината и дълбочината на седалката са също толкова важни. Трябва да осигуряват достатъчна широчина и дълбочина, така че всеки потребител, който седне в тях, да се чувства комфортно и удобно. За да прецените дали дълбочината е достатъчна, то при сядане задната част на коленете ви трябва да са на не повече от 2-3 см от седалката. Ако забележите, че при проба това условие не бъде спазено, то най-добре насочете вниманието си към друг модел ергономичен стол.

Удобството на долната част  на гърба е ключов момент, когато става въпрос за ергономична мебел. Извивката на гръбнака е изключително деликатно място и ние трябва да подхождаме с грижа и внимание към него. Ако продължително време седите върху стар модел стол, който не е проектиран по специална технология, подсигуряваща стабилност на гръбнака, то рискувате след време да се натъкнете на наистина сериозни неприятности, свързани с изправяне на лумбалната лордоза, както и други нежелани травми.

Материалите, от които бива изработен столът, са също фундамент при избора му. По-твърдите повърхности не са толкова предпочитани, колкото дишащите материи, осигуряващи максимален комфорт при продължително седене. Важно за офис столовете е да бъдат удобни, комфортни и напълно ергономични, защото работния ви ден продължава осем часа и трябва да се погрижите за организма си.

Вярваме, че сме ви били полезни и сме успели да отговорим на редица въпроси, задавани от вас. Тук е моментът да ви предложим да посетите онлайн магазина Antares-bg.net, където ще попаднете на изключително богато разнообразие от всевъзможни ергономични шедьоври, в които наистина си струва да инвестирате своите пари.